研究人员

• 苗红/MIAO Hong

个人简介:

苗红,教授、客座研究员。理学博士,教授,硕士生导师,中国科学院沈阳应用生态研究所产业生态组 客座研究员,主要从事生态移民,旅游产业规划与低碳旅游方面研究。

1997年毕业于宁夏大学外国语学院获文学学士学位,2002年毕业于西北师范大学地理与环境学院旅游开发规划与管理方向并获理学硕士学位,2007年毕业于兰州大学资源环境学院旅游资源开发管理方向获理学博士学位。主要从事区域规划、旅游开发与管理、可持续发展决策与社会文化地理等方面的研究,特别关注非物质文化遗产的旅游开发与保护,以及生态移民可持续发展研究。主持国家自然科学基金1项和教育部社科青年项目1项,作为主要成员参与国家自然科学基金2项;累计发表期刊论文30余篇。长期从事区域旅游开发与规划工作,主持及重点参与各项旅游规划课题30余项。
  研究领域:区域规划、旅游开发与管理、社会文化地理
  招生方向:旅游开发规划、旅游资源开发与管理
  DR.MIAO Hong, born in Nov 1975, received the PhD degree from Lanzhou University of China in 2007, and now serving as Associate Professor in College of Resource and Environment, Ningxia University.
  Her research interests mainly focus on the regional planning, tourism development and management, , and social cultural geography, especially in tourism development protection of Intangible Cultural Heritage, as well as sustainable development of eco-immigration. She has published about 30 peer-reviewed papers in international journals.

E-mail: legendofall@sina.com